Hallo allemaal, ik ben er weer! We keren terug … niet naar Nederland, maar tot de orde van de dag hier op Bali.

Ik heb jullie beloofd mijn geiser ervaring te vertellen toch? Nu luister. Jullie weten dat ik een aardig woordje keuken Bahasa kan praten, maar meer absoluut niet! Je begrijpt dan ook hoe het het mij verging om, de monteur die zowaar op tijd kwam, te vertellen dat de geiser het meer niet dan wel deed en inderdaad dat lukt niet! De monteur kijk mij aan, knikt een paar keer en glimlacht. Daarna kijkt hij zorgelijk om zich heen .. en in zijn ogen lees ik .. wat moet ik met deze blanda aan?

Gelukkig kwam een bekende langs die als tolk kon functioneren en nadat de aard van het probleem te hebben omschreven was de klus zo geklaard. De monteur vertrok op zijn brommer, waarschijnlijk naar zijn volgende adres en de geiser deed het perfect! (let op het woord deed) Hè hè de rust is weder gekeerd in villa Bali. Ik ging met volle moed mandiën, neuriënd onder een heerlijk warme douche … eh wat is dat? het is weer KOUD .. Wat blijkt de geiser doet het goed wanneer het zin heeft. Tja wat wil je met een lage waterdruk, een verkalkte douchekop … Het blijft toch tobben met de geiser maar jullie kennen Wim, ik geef niet op en ga zelf aan de gang.

Met trots presenteer ik jullie mijn eigen gemaakte (ontkalkte bidet kop) voorzien van watervast tape om de hendel ingedrukt te houden. Een heuse Balinese rainshower douchekop made by Wim Molenaar … nu moet ik me niet vergissen waar ik moet … je weet toch 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *