Of ik mee wilde gaan met een Motortoertocht. Daar hoef ik niet lang over na te denken en de eindbestemming Zou Ubud en omstreken moeten zijn. Ik rijd graag Motor, in dit geval een 125 cc, en zeker als ik meegenomen wordt door een groepje die meer dan 10 jaar op Bali wonen en hier de wegen inmiddels kunnen dromen (Zie ook het nieuwjaars filmpje voor de groep).

Deze Motortoertocht is heel wat anders dan al die toertochten die ik tot nu toe heb mogen meemaken. Hier rijdt iedereen Motor minimaal 125cc. En zoals ik al eens eerder heb opgemerkt, hier rijden ze een beetje anders dan dat ik gewend ben. Logica zit er niet in, iedereen doet maar wat, zo lijkt het voor mij als buitenlander die deelneemt aan het Balinese verkeer. Zeer oplettend zijn ze op hun voorganger, wat achter hun gebeurt is verleden tijd en ach daar heb je weinig aan … en dan let je er ook niet op toch? Eigenlijk een eenvoudige maar doeltreffende oplossing, want jij let op je voorganger en die achter jou rijdt let weer op jou. Natuurlijk heb je altijd kamikazepiloten onder de motorrijders. Ze vliegen je dan ook links en rechts langs je heen. In het begin schrok ik ervan, maar na een paar uur raak je er aan gewend, zolang je maar op je voorganger blijft letten.

Lilian haakt af, want zij heeft onze laatst genoten rit van 20 minuten nog HEEL goed op haar netvlies staan, en bedankt vriendelijk voor nog ééns zo’n rit. Daar bovenop komt dat haar buddy niet echt lekker zit. Ja daar heb ik ook last van, maar ik kan mij nog vastklampen aan het stuur en kan een beetje anticiperen. Lilian kan alleen opzij of naar mijn gespierde rug kijken, ja dan zie je niet veel toch? Ze kan zich nergens aan vast houden dan alleen maar aan haar Amor … en dan duurt de dag erg lang. Toch heb ik een paar fotootjes weten te maken en wil ik met jullie delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *