Als het regent, dan komt het met een ongekende hoeveelheden aan water loodrecht naar beneden. Flinke donder en bliksem. Lilian werd er helemaal stil van.

Hujan op Bali

Iedere zondag in de namiddag wordt ons huisje schoongemaakt door twee Balinese jongedames die het hele maal in de vingers hebben. Spic en span ziet het eruit als de dames weer vertrokken zijn. Dit alles voor 6 euro! Wij volgen ons wel een beetje schuldig, maar de dames krijgen op onze kampong Biduri overal het zelfde bedrag.

Vandaag heeft Lilian het heel kalm aangedaan. Ze is niet uit haar nachtjapon geweest. Iedereen die Lilian een beetje kent, weet dat dit ongehoord en ongekend is voor Lilian. Normaal is ze druk als een grote baas, maar nu heeft ze zich de tijd gegund om aan een boek te beginnen, en is niet meer te stoppen. Ik zelf ben met de buurman op de motor Naar Jimbaran geweest. Op de vis markt red snapers gekocht. Daar schoon laten maken, en gelijk laten grilen op een houtskool rooster. Later op de middag de vis gegeten, en ik kan jullie vertellen dat het heerlijk was. De buurman, Maurits had zin in grote garnalen. Nou die heeft hij dus ook gekocht. 1,5 kg. Voor 450.000 rph is ongeveer 28€. Onze buiken vol gegeten en hebben nog over, je neemt altijd meer dan dat je op kan. Rakus heet dat. Je ogen zijn groter dan je maag. Vandaag weer heftige regenbuien gevolgd door donder en bliksem. De vochtigheidsgraad van 92% !! Dus dat is kaasje voor Lilian’s reuma. Arm kind!

Jimbaran …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *