Mijn struise Lilian wilde graag twee broekjes kopen op de passer in Kuta. Want dat vind zij handig voor achter op de scooter. Wij hebben al vaker op de passar gelopen, Lilian is er op bedacht dat iedereen haar iets wil verkopen. Dus voorbereid op wat komen zal, vervolgt zij haar weg.

Maar … toen ze de laatste keer op de pasar was, was ze niet alleen! Neen toen gonsde het van toeristen, en had zij de tijd om rustiger rond te kijken. Dit keer was Lilian bijna de enige toerist, blond en blank, je kan zeggen dat zij een soort ‘attractie of bijzonderheid’ is voor de Balinees .. en dat ‘shoppen’ werd nu een heel andere koek! Uiteindelijk heeft ze twee schattige broekjes kunnen vinden. Maar zeker niet zonder slag of stoot!
Het spel der bieden, begint … moeilijk kijken, en verontwaardig reageren en getergd weglopen. Maar Lilian heeft voldoening kunnen putten uit het spel en met een prijs van 12€ voor twee driekwart broekjes vond zij zich spekkoper.

Deze dame wilde zo graag op de foto met deze blonde blanke persoonlijkheid ..

De verkoopster was ook blij, maar natuurlijk liet ze zeer professioneel dit niet merken. Immers vond zij de geboden prijs veel te laag! Ik weet dat Lilian nog teveel heeft betaald. Maar dit is het spel! De verkoper zou beledigd zijn als je niet afdingt (tawar menawar).

2 Comments on “Tawar menawar …”

 1. Lil knap gedaan, geeft wel voldoening iedere als je jouw nieuwe aanwinst
  Aantrekt.
  Tegen de tijd dat je vertrekt is het al heel gewoon.
  Geniet en liefs.Kees en Grace

 2. Fantastisch jullie verhalen, filmpjes en foto’s! Wat een eiland is Bali hè. Wij komen er zo’n beetje ieder jaar en nog hebben we niet alles gezien! Dus troost je, je kan in twee maanden wel veel maar niet alles zien. Een reden om terug te gaan toch? Zelfs een Balinees heeft nog niet alles gezien hahaha ????.Lilian leuk hè kleding kijken op de markt? Miss miss look in my shop! Fantastisch om jouw gezicht te zien, het beschrijft boekdelen! Troost je, je bent niet de enige die er gek van wordt. Iedere toerist maakt dat mee.

  Het is een genot om te zien hoe jullie daar genieten! Jullie hebben het dik verdiend! En ach ja, die caloriebeestjes die de kleding doet krimpen, geen zorgen, die ben je straks in de kou zo weer kwijt!

  Wim en Lilian nog veel plezier op Bali! Heel veel liefs en groetjes van ons voor jullie beiden. Sampai jumpa lagi.
  Ferry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *