‘s Avonds in onze tiny house Biduri kletsen Lilian en ik nog wat na over de dag, zeg maar ‘dagevaluatie’ en wat er ook bij hoort .. een beetje bedenken wat we morgen gaan doen. Dit is een hele opgave .. niet omdat we niets kunnen bedenken, maar omdat hier zo veel te doen is en je prioriteiten moet stellen gezien de ‘korte tijd’ dat we op Bali verblijven. Maar tot nu toe is het ons altijd gelukt. Meestal komt het hier op neer, Lilian doet haar wasje, ik help haar en daarna gezellig ontbijten, of brunchen, afhankelijk hoe de ochtend is verlopen. Daarna zien we wel weer verder, heerlijk toch?

Opeens een luide roep van een tokeh!! Wat blijkt, een gekko had zich achter de kast waar Lilian zat (let op het woord zat) verscholen.
Wij schrokken ons half dood, beide sprongen als door een wesp gestoken op, en met één atletische beweging, wij hebben er nu nog last van, sprongen wij van onze zitplaats, naar de andere veilige hoek in onze kamer. Daar stonden wij dan, in de hoek ‘gedreven’, een beetje giechelend als bakvissen van de zenuwen en schrik. Wat te doen? Het was al laat, en we besloten toch maar de buurman erbij te halen. Deze twee westerse stedelingen, schrikken al van een vergrote vlieg. Laat staan van een tokeh, die we in de eerste instantie niet konden lokaliseren.

Helaas kon de JUMP van Lilian en Wim niet worden geregistreerd .. te snel ..

Hier op Bali wordt gezegd dat een tokeh (gekko) in je huis geluk brengt. Een tokeh is namelijk de ziel en het geluk van je thuis! … Wat doet de nu wel bekende wereldreizigers .. ja hoor .. zij jagen het diertje het huis uit. Of dit nu impliceert dat het geluk niet meer met ons is, wachten we af, tot nu toe leven wij nog steeds, hebben het naar ons zin en ach we zien morgen wel weer verder .. gelukkig worden we ook gerustgesteld door een ander verhaal, want een Balinees weet ons te vertellen dat, een beet van zo’n zelfde tokeh dodelijk kan zijn. Nou als dat het geval is, dan zijn wij blij dat het beestje weer terug is in de natuur en ik weet zeker dat de tokeh de natuur verkiest boven de verstedelijking hier. Al met al wij kunnen weer rustig slapen! Maar ik weet niet meer wat waarheid is … geluk, of een dodelijke beet.

5 Comments on “OMG !!! Godzilla”

  1. Hoi Wim hoi Lille
    wat zijn jullie toch gek hoor. zo’n klein beestje die zijn er overal dan hebben Jullie tenminste geen Mosquito’s in huis. ?? Gewoon de rust laat ze doen toch niks ????????

  2. Dit is nu juist de reden dat ik niet naar Indonesië ga. Al die enge beesten!!
    Geniet van jullie vakantie, Wim en Lilian!!

    Groetjes vanuit een Tokeh-vrij Nederland!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *