Ik heb de laatste dagen niets gepost, vraag me niet waarom, maar ben KEI druk met allerlei kleine dingetjes die zonder dat ik er erg in heb zoveel tijd opslokken! Zoals jullie weten blijven we niet in kampong Biduri. Ik noem het oneerbiedig Kampong, maar bedoel daar mee te zeggen dat deze kleine leefgemeenschap vergelijkbaar is met een èchte kampong. Een plaats waar ik me echt thuis voel!!

Soms lopen dingen anders dan je ze had gepland, daar is niets mis mee hoor, hierdoor wordt je leven weer een groot avontuur en ben je een ervaring rijker. Lieve mensen daar is het allemaal mee begonnen
…even een reminders voor jezelf …Waarom doen we dit?? Omdat we aan een ‘live chancing ding’ waren begonnen ..wel wetende waar we waar aan beginnen, maar niet hoe het zal eindigen .. voor ons blijft het spannend!!

Oké verder nu met het verhaal. Ik heb voor de verandering twee tourtochten samen gevat. De eerste is naar Kanto Lampo Waterfall, dit is alweer ruim een week geleden dat we een tourtocht naar de waterval hebben gemaakt.
De watervallen die ik hier op Bali ‘weet te vinden’ en heb gezien in mijn vorige bezoeken aan Bali, zijn allemaal uitgebuit. Daar bedoel ik mee, dat ze zwaar over-geëxploiteerd zijn. Wil je bij een waterval komen, dan je moet vaak meer dan 1 km lopen, en staan er ook een even zo lange rij met kraampjes aaneen geschakeld, welke allemaal dezelfde ‘waar’ verkopen. Logisch willen alle kraamexploitanten wat verdienen en doen dus hun uiterste best met de aspirant-koper aan te pappen zodat hij/ zij iets bij hem koopt, en dat doet ieder stalletje .. heel begrijpelijk, maar beslist niet leuk, als je voor de schoonheid van een waterval komt.

Deze tour had ik hetzelfde verwacht .. Maar wat schets mijn verbazing.? Om precies te zijn .. 3 kraampjes, en nog wel kraampjes waar je kan zitten en eten … Kijk daar heb ik wat aan, vooral mijn buikvet! De motor geparkeerd, en voordat we afdaalden naar de waterval, lekker koffie gedronken. Op weg naar beneden troffen we de kassa aan, die 15.000 Rph (€0.95) vroeg voor het parkeren van de motor, en het bezichtigen van de waterval.

Beneden aangekomen dacht ik wtf !!! , maar mensen wat heb ik een pret gehad! Het water was niet koud, en het was niet druk … Dus mijn zwemshort aangetrokken (gelukkig een aparte kleed- en doucheruimte) en gaan met die banaan. Ik wilde wel graag wat foto’s en filmpjes maken, maar had daar nog niet echt een krijgsplan voor bedacht. Gelukkig liepen wel wat behulpzame jonge mannen rond, die je hielpen met het in het water stappen (het is er erg rotsachtig) En Tukad, een van die jongens, heb ik mijn telefoon afgegeven en gevraagd of hij wat foto’s wilde schieten. Jazeker dat wilde hij wel doen, zei hij zachtjes, op een bescheiden manier …Verder heb ik eigenlijk niet meer op hem gelet, ik was zo druk bezig met plezier maken, maar zag wel dat hij me volgde en op een gegeven moment mij zelfs aanwijzingen gaf hoe ik moest staan en waar. Ik heb dat ook allemaal braaf opgevolgd, en na twee uur in het water gesparteld te hebben stond versteld wat het resultaat is geworden. Het was een snikhete dag, een betere moment hadden we niet kunnen uitzoeken om in het koele water te spartelen.

Nee het is niet je computer – het is degene die filmt …..

De tweede tour, 6 februari zijn we met een groep van 10 motoren naar de sawa’s van Ubud en omgeving gereden. Geloof me het is al een opgave om 3 of 4 motoren te volgen, laat staan 10!! Dat klopt dan ook wel, want we moesten regelmatig even wachten tot de achterblijvers weer aangesloten waren. De omgeving van Ubud is erg mooi, en de wegen eromheen zijn mooi en uitnodigend om te toeren. Dat is tegenstelling in Ubud zelf, daar kom je niet meer doorheen, met een motor ( brommer 125 cc ) nog wel, maar met een auto sta je gewoon stil nog erger en gekker dan in Nederland. Via een van die mooie buitenwegen zijn we bij Chapung Sebali gekomen. Werkelijk een oase van rust, zo mooi aangelegd. Zo uitnodigend, alleen de prijs is onder uitnodigend. 180€ per nacht. Verder lekker geluncht, met alweer een mooi uitzicht. We zijn op tijd 16.00 uur richting Kuta gereden, want er kwamen donkere wolken aan zetten .. Alweer een leuke dag gehad. Wij gaan slapen, welterusten met rustige benen ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *